Hamarosan megszülethet az ítélet Kočner és a cetlik ügyében

2021. november 28. - 10:58 | Belföld

Csütörtökön (december2.) a Pozsony I Járásbíróságon folytatódik Marian Kočner pere a cetlik ügyében.

Hamarosan megszülethet az ítélet Kočner és a cetlik ügyében
Fotó: TASR

Pavol Adamčiak, a Pozsonyi Kerületi Bíróság szóvivőjének tájékoztatása szerint a bíróság nem állapított meg semmilyen akadályt, ami miatt el kellene halasztani a tárgyalást.

A decemberi tárgyaláson a felek a záróbeszédeikkel készülnek. A terv szerint a bíróság befejezi a levélbizonyítékokkal történő ismertetést, és várhatóan az ítélethirdetésre is sor kerül.

Az üggyel kapcsolatban legutóbb október végén hallgatták meg Andrej Šabík ügyvédet, aki a múltban Kočnert képviselte. Az ügyvéd tagadta, hogy cetliket vett volna át ügyfelétől, amikor a börtönben látogatta őt.

Marian Kočnert 2018 júniusában rakták vizsgálati fogságba a Markíza-váltók ügyében, és azon volt, hogy valahogy kiszabaduljon a rácsok mögül. A rendőrség szerint Kočner a hamis váltókkal kapcsolatban megpróbált a fogságból manipulálni, úgy, hogy bizalmi emberén keresztül kijuttatott cédulákra vázolta fel a tennivalókat, kinek, mit kell tenni az ő érdekében. Az egykori SIS-ügynöknek, Peter Tóthnak küldött levélke olyan instrukciókat tartalmazott, hogyan lehetne befolyásolni a hamis váltók ügyének nyomozását. Az utasítás szerint Tóthnak kapcsolatba kellett lépnie a szintén ex-ügynök Roman Osuskýval.

A hamisított váltók miatt Kočner idén januárban jogerősen 19 éves börtönbüntetést kapott, időközben pedig a rács mögül küldözgetett cetlik ügyében is vádat emeltek ellene.


TASR/para

Címkék: Marián Kočner, cetlik