Kádár Krisztián javára döntött a Legfelsőbb Bíróság – kap még egy esélyt a perújrafelvételi kérelme

2024. március 31. - 10:56 | Régió

A Specializált Büntetőbíróságnak ismét foglalkoznia kell Kádár Krisztián, a Sátor Lajos-féle dunaszerdahelyi maffia egykori vezető tagjának perújrafelvételi kérelmével.

Kádár Krisztián javára döntött a Legfelsőbb Bíróság – kap még egy esélyt a perújrafelvételi kérelme
Fotó: Paraméter - archív

Kádár tavaly május végén nyújtott be perújrafelvételi kérelmet, azt azonban nem hozták nyilvánosságra, hogy ez melyik ügyére vonatkozik. A bazini Specializált Büntetőbíróság elutasította a kérelmét, Kádár viszont panaszt nyújtott be ellene. Ennek alapján január végén a Legfelsőbb Bíróság törölte a bíróság határozatát, és utasította a Specializált Büntetőbíróságot, hogy ismét döntsön Kádár kérelméről.

A dunaszerdahelyi származású férfit 2019-ben ítélte 25 év fegyházbüntetésre a Specializált Büntetőbíróság. A jogerős bírósági döntés szerint Kádár 2006-ban megszervezte Reisz Andor likvidálását, 2010-ben pedig a maffiafőnök Sátor meggyilkolását rendelte meg.

Kádár Krisztián a bűnszervezet kötelékében további gyilkosságoknál is jelen volt. Többek között végignézte egy ártatlan "fehér ló" kivégzését, ott volt, amikor Sátorék az egykori Pápay-klán oszlopos tagját, Écsi Bélát likvidálták, és 2008-ban Sátor parancsára részt vett a Raisz fivérek holttesteinek eltüntetésében is.

Utóbbi ügyekben csupán tanúként tartották őt számon a nyomozó hatóságok, 2022-ben azonban fordult a kocka: az ügyészség vádiratot terjesztett be Kádár ellen a Nagyszombati Járásbíróságra. A vádirat tárgya egy 1998-ban elkövetett dunaszerdahelyi gyilkosság, melynek áldozata az "Iszi" becenévre hallgató N. Tibor volt. A sértett akkoriban egyik napról a másikra tűnt el - örökre.


TASR/para