Kočner Kotlebáékkal számolt, ha a Híd lelép a koalícióból, merthogy az adósai

Újabb részletek derültek ki abból a párbeszédből, amelyet Marian Kočner és Alena Zsuzsová folytatott a Threema nevű applikáción keresztül.

Kočner Kotlebáékkal számolt, ha a Híd lelép a koalícióból, merthogy az adósai
Kapcsolódó cikkek:
 
Fico szerint Kočner csak szédítette Zsuzsovát az SMS-eivel, a kormánykoalíció megtámadásáról beszél
 
A Kapitány sem ússza meg a Threema-botrányt: bevallotta, hogy egyszer találkozott Kočnerral
 
Kočner maga a rossz, ne kössenek vele össze - Bugár felidézte, mi történt a Maldív-szigeteken
 
Kočner a Threemában: „Hívott a Kali, hogy holnap találkozóm van a Hasábbal, jól seggbe rúgom”
 
„Bugárral konzultáltam a Maldív-szigeteken, rámordultam” – nem csak egyszerű köszönés volt Bugár és Kočner közt
 
Gusztustalan stílusban poénkodott Kuciakról Kočner és Zsuzsová

A Ján Kuciak és Martina Kušnírová meggyilkolása utáni kormányválság idején Kočner arról társalgott Zsuzsováva, hogy egyfajta B tervként számol a Marian Kotleba-féle ĽSNS-szel, mint amely párt fenntarthatná a koalíciót, amennyiben Bugár Béla és a Híd távozik.

Arról már korábban is írtunk, Kočner mennyire tartott attól, hogy a kormány megbukik. Azt is írta például Zsuzsovának, hogy amennyiben így lesz, akkor "rajtunk nem segít az sem, ha elköltözünk az Északi-sarkra".

Emlékeztetett arra a tüntetések elkezdése után, hogy "Soros kezét most elég keményen érezni Szlovákiában". Zsuzsová viszont szavai szerint kíváncsi volt arra, mit lép "Béla". Erre Kočner azt válaszolta: "Béla OK, csak az a csapata nem egységes." Majd hozzátette, hogy ott van viszont Kotleba, aki megtartja a kormányt.

Kotleba támogatása viszont szerinte megoldást jelenthetett, és a jelek szerint ő tett is ezért. Azzal dicsekedett Zsuzsovának, hogy Kotlebáék az adósai, mert állítólag a Legfelsőbb Bíróságon elintézte, hogy ne oszlassák fel a pártjukat. "Elintéztem, hogy az LB elküldi a pi***ba Čižnár beadványát a pártjuk megszüntetéséről. A bíróság kimondja, hogy nem fasiszták, ezzel pedig az adósaim lesznek" - húzta alá.

Az ĽSNS-t végül valóban nem oszlatták fel, az LB öttagú szenátusa azonban erről már csak idén áprilisban döntött, amikor már Kočner és Zsuzsová is a sitten ült.

Az ĽSNS elutasít mindennemű kapcsolatot Kočnerrel. "Kočner urat maffiózónak, gazembernek tartjuk, aki az ĽSNS kormányzása esetén már rég el lenne ítélve. Soha nem kommunikáltunk vele sem közvetve, sem közvetlenül, és nem is találkoztunk" - üzente Martin Beluský, a párt alelnöke.

Kočner viszont minden bizonnyal foglalkozott ezzel, ugyanis a kommunikáció során azt írta, hogy Ján Cuperen keresztül akar eljutni Kotlebához. Cuper a HZDS egykori képviselője, aki jelenleg Ivan Lexa ügyvédje. Lexa Vladimír Mečiar kormányzása idején vezette a titkosszolgálatot és most ifjabb Michal Kováč elhurcolása ügyében gyanúsított.

Cuper viszont az ĽSNS listáján is indult a 2016-os választásokon, és ugyan nem jutott be a parlamentbe, viszont Juraj Kolesár képviselő asszisztense lett. Kolesár tavaly novemberben hagyta el az ĽSNS frakcióját, mikor Kočner már börtönben ült. Kočner úgy fogalmazott róla, mint aki közel áll Kotlebához. Kočner szavai szerint Lexán keresztül akarta irányítani Cupert.

(Denník N)