Majmocska Kočnerral bosszúról is dumált, meg arról, hogy kell neki egy luxuslakás a pozsonyi vár tövében

2019. október 18. - 08:42 | Belföld

Monika Jankovská, az igazságügyi államtitkári posztját másfél hónapja bírói talárra cserélő hölgy Marian Kočnerrel a Threema alkalamzáson keresztül olyan csip-csup ügyekről is irogatott, mint a lakhatási tervei. Nem akárhol akarta meghúzni magát, hanem a pozsonyi vár tövében. Bosszút is akart állni valakin, annyira, hogy meg is jegyezte, b.szik az egész lakásra, de most mégis ott lakik, álmai kéglijében.

Majmocska Kočnerral bosszúról is dumált, meg arról, hogy kell neki egy luxuslakás a pozsonyi vár tövében
Fotó: tasr

Az Aktuality.sk által megszerzett információk szerint Jankovská 2017 végén nyitotta meg a lakásos témát. "Ismered a Hradný vrch rezidenciát? - kérdezte az akkor még államtitkári posztban levő smeres hátterű politikus. Kočner természetesen tisztában volt vele, Jankovská miről beszél. Fel is tette neki a kérdést, akar-e ott venni valamit? "Nincs elég pénzem rá, csak feltérképezem a helyzetet" - válaszolta Jankovská, akit ennél még jobban izgatott egy közelebbről meg nem nevezett bosszúállási szándék. "A bosszúhoz pénz kell. Hidd el nekem. De arra adok neked én. Te megveszed a lakást én meg minden mást" - próbálta jobb kedvre deríteni az államtitkár asszonyt. "De minden olyan sokáig tart" - sóhajtozott Jankovská Kočnernak.

"Én tényleg dolozom az ügyön. Fizetek az információkért, a fényképekért, felvételekért, videókért" - nyugtatgatott Kočner, ha az ilyen szöveg egyáltalán alkalmas a kedélyek lecsillapítására, hozzátéve, hogy az újságírók megfigyelésére havi 10 ezer eurót költ. Jankovská aztán még egy ezzel kapcsolatos üzenetet küldött a zűrös vállalkozónak, jogi védelmet kért tőle az újságírók ellen.

"Egy jó jogászra lenne szükségem, személyiségvédelmi ügyben. B.szok az egész lakásra.

Mindenem, ami van, beleverem ebbe. "Ok. Összeírja az én ügyeimet és a padréjét is és aztán már rád összpontosít" - reagált Kočner. (A "padre" Norbert Bödör nyitrai vállalkozót jelöli, aki szintén nem egy ártatlan bárány ebben az egész kočneres históriában.)

Jelenleg Jankovská abban a luxuslakásban lakik a pozsonyi vár tövében, amelyikről vagy két évvel ezelőtt irogatott Kočnernak. A 168 négyzetméteres lakás, amelynek az értéke 500-550 ezer euró az exállamtitkár két fiára van ráírva. Hárman szépen elférnek benne, de még a fürdőszobában is, amelyik 14 méter hosszú.

Ahogy arról mi is beszámoltunk, Monika Jankovská közel hatezer üzenetet váltott Kočnerrel 2017 ősze és 2018 májusa között. Az államtitkár lemondásakor a azt hangsúlyozta, nem ismeri Kočnert, sosem kommunikált vele sem közvetlenül, sem közvetett úton, másokon keresztül. Aztán az is kiderült, Kočner még a Kuciak-gyilkosságot is megemlítette a Jankovskának írt egyik üzenetében. Az államtitkárnak Zuzana Maruniaková bírónőre utalva Kočner azt írta: "tegye, amit tennie kell, mert úgy végzi, mint Kuciak". Maruniaková a Markíza-váltókkal kapcsolatos üggyel foglalkozott, amelyikben Kočner szintén nyakig ül, hiszen tavaly június óta emiatt került a rácsok mögé. Maruniakovának Jankovská utasításokat adhatott és igyekezett befolyásolni őt. A DenníkN szerint az akkori államtitkár éreztette vele, hogy hálásnak kell neki lennie, amiért egyáltalán bíró lehet. A Pozsonyi V. Járásbíróság bírónője, Zuzana Maruniaková tavaly áprilisban helyt adott Kočner egyik keresetének, melyben 8,3 millió euró értékű váltóinak kifizetését követelte.

Jankovská majmocskás megnevezése természetesen Kočnertől ered. Tavaly március közepén a nagyvállakozó már tudott arról, Lucia Žitňanskát Gál Gábor váltja az igazságügyi miniszteri bársonyszékben. Akkor azt írta Kočner partnerének, Alena Zsuzsovának: "A nyakamra mászott az a k.va Žitňanská. Bárki kerül a helyére, a minisztériumot Jankovská fogja vezetni. Ő pedig az én majmocskám.”

(Aktuality.sk/para)