Takarodj a parlament éléről! Így szavazott Boris Kollárról pár kormánypárti képviselő

2020. július 7. - 20:31 | Belföld

Boris Kollár távozása mellett voksolt két olyan képviselő, akik a kormánypárti Za ľudí párt színeiben politizálnak.

Takarodj a parlament éléről! Így szavazott Boris Kollárról pár kormánypárti képviselő
Fotó: tasr

Az Andrej Kiska által létrehozott Za ľudí két honatyája, Miroslav Kollár és Ján Benčík nem rejtette véka alá, hogy miként szavazott a titkos voksolás során a plágiumbotrányba keveredett parlamenti elnökkel kapcsolatban. A közösségi oldalukra felrakták, milyen álláspontot képviseltek a kedd délutáni szavazáskor.

„Ha már a képviselők többsége úgy döntött, hogy megadja a parlament elnökének az esélyt a 'társadalmi garanciára', a meggyőződésemmel és a régóta hangoztatott nézeteimmel összhangban szavaztam - nem a kormány ellen, hanem a kormány mellett. Azon értékek mellett, amelyekért négy Fico-kormány után vállaltuk az ország jobbá tételét” – indokolta a döntését Miroslav Kollár a közösségi hálón.

Mint ismeretes, ma tárgyalt a parlament Kollár önleváltási javaslatáról, amit maga a házelnök terjesztett elő. A szavazáson mindössze 76 képviselő vett részt, 5-en szavaztak Kollár leváltására, 46-an ellenezték, 20 képviselő tartózkodott, 5 szavazólap pedig érvénytelen volt.

Kollárt a diplomamunkájával összefüggésben felmerült plágiumgyanú miatt támadják. Korábban a Za ľudí és az SaS képviselői is távozásra szólították fel őt. Az OĽaNO ezt nem tette meg.

A Za ľudí jelezte, hogy a szavazáson nem vesz részt.

(TASR/para)