Kiderült, ki lesz az új járási rendőrkapitány Dunaszerdahelyen!

2024. március 1. - 15:06 | Régió

A körzeti rendőrőrs éléről érkezik, mellyel kapcsolatban tavaly ősszel sokat cikkeztünk.

Kiderült, ki lesz az új járási rendőrkapitány Dunaszerdahelyen!
Katona Roland a szemben ülők közül jobbról a második (Fotó: Nagyszombati Kerületi Rendőrség)

Katona Rolandot, a dunaszerdahelyi körzeti rendőrőrs eddigi vezetőjét nevezte ki járási rendőrkapitánynak Ján Pažický, a Nagyszombati Kerületi Rendőrkapitányság igazgatója - tájékoztatta portálunkat Zlatica Antalová kerületi rendőrszóvivő. A posztot a mai naptól, március 1-jétől tölti be.

Katona Roland azt követően foglalhatja el helyét a járási rendőrkapitányság élén, hogy január 1-jével lemondott posztjáról Both Péter korábbi rendőrkapitány, aki 19 éven át töltötte be ezt a posztot.

A kerületi szóvivő arról is tájékoztatott, hogy Katonát egy versenypályázat során választották ki, mint a legmegfelelőbb jelöltet.

Az új dunaszerdahelyi járási rendőrfőnök 50 éves, mostanáig a dunaszerdahelyi körzeti rendőrőrsöt vezette. Csaknem 30 éve, 1994 május 1-jétől a rendőri testület tagja.

  • A dunaszerdahelyi körzeti rendőrőrs által vizsgált ügyekről többször is cikkeztünk tavaly ősszel, miután több esetben is hiányosságok merültek fel. A rendőrségről persze létezik egyfajta általános negatív vélemény, ősszel viszont konkrét esetek kapcsán merült fel a tétlenség gyanúja, illetve hiányosságok a rendőrök hozzáállásával kapcsolatban.
  • Többek között a Csallóközi Vásárban történt incidensnél, amely kapcsán több, egymástól független forrásból akkor úgy értesültünk, hogy az incidens után a dunaszerdahelyi körzeti rendőrőrsön először nem is akartak foglalkozni a bántalmazással, noha aztán a rendőrség hivatalból eljárást indított.
  • Egy másik esetnél egy 15 éves kamaszt légpisztollyal fejbe lőttek a Rózsaligetben, mely után az édesanyja számolt be róla, hogy a feljelentéskor az ott lévő rendőr elsőre le akarta beszélni őt erről, és csak a felettese közbenjárása után tudott feljelentést tenni.
  • Ugyancsak a körzeti rendőrség munkavégzése kapcsán merültek fel hiányosságok, mikor egy férfi egyértelmű rasszista indítékból maró anyaggal permetezett le egy roma nőt a dunaszerdahelyi belvárosban, amely ügy vizsgálatát végül egy hét után vette át a NAKA.
  • A legkülönösebb eset viszont a dunaszerdahelyi termálfürdőben augusztus végén történt testi sértési ügyé, ahol egyenesen a tétlenség gyanúja merült fel a nekünk nyilatkozó tanúk, illetve a sértett beszámolói alapján. Annál az esetnél azonban számos részlet gyanút ébresztett a fürdő vezetésének hozzáállásától a sürgősségi orvosi jelentésig, illetve addig bezárólag, hogy a rendőrség öt nap elteltével reagált az esettel kapcsolatos kérdéseinkre, nem sokkal azután, hogy mejelent róla az első cikkünk. A nyomozás végül így sem vezetett különösebb eredményre.

(SzT)