Sulík támogatja Matovičot, Remišovának sincs különösebb problémája azzal, hogy az exkormányfő Moszkvába utazott

2021. április 8. - 14:34 | Belföld

Richard Sulík (SaS) gazdaságügyi miniszter kijelentette, támogatják Igor Matovičot (OĽaNO) abban, hogy hozzáférhetővé tegye a Szputnyik V vakcinát azok számára, akik ezzel szeretnék beoltatni magukat.

Sulík támogatja Matovičot, Remišovának sincs különösebb problémája azzal, hogy az exkormányfő Moszkvába utazott
Fotó: TASR

„Igor Matovič teljesen világos igyekezetét látom, hogy a Szputnyik elérhető legyen azok számára, akik szeretnék, mi pedig ezt támogatjuk” – jelentette ki Sulík, aki szerint az SaS sosem ellenezte a Szputnyik megvásárlását.

„Ellenkezőleg, ha a lakosság egy része a Szputnyikot szeretné, akkor kaphassa meg” – tette hozzá a miniszterelnök-helyettes.

Sulík nem akart reagálni Matovič Facebook-bejegyzésére, amelyben arról írt, hogy „valaki továbbra is játssza a maga piszkos játékát”, és el akarja lehetetleníteni az orosz vakcina alkalmazását. A gazdaságügyi miniszter azonban cáfolta, hogy az SaS vagy bárki a koalícióból meg akarja akadályozni a Szputnyik használatát. „Ezt határozottan elutasítom. Mi amellett voltunk, hogy a Szputnyikot megvásároljuk, mert ha ezzel reálisan emberi életeket mentünk, akkor nem látok okot arra, hogy geopolitikai játékokat játsszunk” – jegyezte meg.

A régiófejlesztésért, beruházásokért és informatizációért felelős miniszterelnök-helyettes, Veronika Remišová (Za ľudí) Matovič csütörtöki, moszkvai útja kapcsán kijelentette, a koalíción belül a bizalom a fontos. Nem gondolja úgy, hogy mindegyik miniszternek tájékoztatnia kellene a partnereit a külföldi utakról.

„Számomra nagyon fontos a bizalom a koalíción belül, a koalíciós partnerek között, és egyáltalán nem gondolom, hogy minden egyes minisztertől kérnem kellene a külföldi útjának tervét” – mondta, majd hozzátette, mivel kényes témáról van szó, ezért fontos a koalíciós partnerektől a nagyobb nyitottság és tájékozottság.

Remišová elmondta, Matovič moszkvai útjáról Eduard Heger (OĽaNO) miniszterelnök tájékoztatta őt csütörtökön reggel. „Amennyiben megbízta őt a kormányfő ilyen tárgyalásokkal, akkor az az ő kompetenciája” – jegyezte meg a Za ľudí elnöke. Hozzátette, három koalíciós partner jóváhagyta a Szputnyik V megvásárlását. „Ha hiányoznak bizonyos dokumentumok az orosz fél részéről, akkor ezt meg kell oldani.”

Kapcsolódó cikkek:

(TASR/para)