Kočner előre tudta, mikor fognak nála razziázni a zsaruk, az egyikük állítólag még bocsánatot is kért tőle!

2019. augusztus 22. - 15:25 | Belföld

A Denník N csütörtökön újabb részletet közölt a Kuciak-gyilkosság megrendelésével gyanúsított Marian Kočner és Alena Zsuzsová közt zajlott Threema-beszélgetésből.

Kočner előre tudta, mikor fognak nála razziázni a zsaruk, az egyikük állítólag még bocsánatot is kért tőle!
Fotó: TASR

A kommunikációból kiderül, hogy Kočner előre tudta, mikor lesz a cégében rendőrségi akció, valaki pedig információkkal látta el a Kuciak-gyilkosság ügyében folyó nyomozásról is.

Kočner biztos volt abban, hogy a rendőrség nem tudja meglepni. 2018. május közepén arról értesítette Zsuzsovát, hogy reggel rendőrök mennek hozzá „látogatóba”, akik váltókat fognak nála keresni.

„P...t találnak, isznak egy kávét, és elmennek a p...ba. Szóval lehet, hogy egy ideig nem fogok jelentkezni. De nyugi, mindent ellenőrzés alatt tartok” – írta Zsuzsovának.

A nőt aggasztotta ennek a híre, Kočner viszont gyorsan megnyugtatta: „De természetesen érkezett jelentés az akcióról :)”

Az ominózus napon reggel 6 órakor a vállalkozó azt írta Zsuzsovának, hogy mindent elkészített, két órával később pedig már azt üzente neki, hogy nem lett semmi az akcióból:

„Minden megoldva, nem volt merszük a házkutatáshoz :))) Csak felhívtak, hogy menjek be a cégbe, mert akarnak valamit kézbesíteni. Amatőrök” – írta.

Május 14-én a rendőrök valóban voltak Kočner cégében, és felszólították, hogy adja át a váltókat, amelyek minden bizonnyal hamisak. Kočner mosolyogva szállt ki a Bentley-jéből, és azt felelte, hogy nincsenek nála a váltók. Az ügy jelenleg is a bíróságon van.

Egyelőre nem tudni, Kočner kitől szerzett tudomást a készülő rendőrségi akcióról. Jana Tökölyová, a Speciális Ügyészség szóvivője a lap megkeresésére azt közölte, hogy nincs tudomásuk ebben az esetben az információ lehetséges kiszivárgásáról.

Mint ismert, Kočner többször is megkérte a nyitrai vállalkozót, Tibor Gašpar korábbi rendőrfőkapitány rokonát, hogy lássa el információkkal a Kuciak-gyilkosság nyomozásával kapcsolatban.

Marian Kočner neve a Kuciak-gyilkosság után néhány nappal is felmerült, a rendőrök akkor ki is hallgatták. A vállalkozó akkor azt írta Zsuzsovának, hogy a rendőrök egyenesen bocsánatot kértek tőle, amiért ki kell hallgatniuk, ha ugyanis ezt nem tennék, a média meglincselné őket.

Kapcsolódó cikkek:

Kočner Bödörnek: Nyomozd le nekem, kérlek az ügyészt és a gyerekeit is!
Bizonyíték van rá, hogy a lefoglalt telefon valóban Kočneré
Kočnernak pontos információi voltak, tudta, hogy Gálból miniszter lesz
Kuciak-gyilkosság: az állam képviselői is bűncselekményt követtek el
Kočner Kotlebáékkal számolt, ha a Híd lelép a koalícióból, merthogy az adósai
Fico szerint Kočner csak szédítette Zsuzsovát az SMS-eivel, a kormánykoalíció megtámadásáról beszél
A Kapitány sem ússza meg a Threema-botrányt: bevallotta, hogy egyszer találkozott Kočnerral
Kočner maga a rossz, ne kössenek vele össze - Bugár felidézte, mi történt a Maldív-szigeteken
Kočner a Threemában: „Hívott a Kali, hogy holnap találkozóm van a Hasábbal, jól seggbe rúgom”
„Bugárral konzultáltam a Maldív-szigeteken, rámordultam” – nem csak egyszerű köszönés volt Bugár és Kočner közt
Gusztustalan stílusban poénkodott Kuciakról Kočner és Zsuzsová


(DenníkN)